Kraankeuring

Kraankeuring
 • Kraankeuring
  • Kraankeuring
   • Kraankeuring

    Voldoet uw kranenpark aan de laatste eisen van de EKH?

    Hijskranen worden gerekend tot arbeidsmiddelen en moeten daarom verantwoord beheerd worden. Een onderdeel van dit verantwoorde beheer is een jaarlijkse keuring van uw kranen en takels. Deze keuring omvat verschillende onderdelen:

    • Controle en beoordeling kraan en takels
    • Beproeven met gewicht
    • NEN3140 inspectie elektrische installatie
    • Rapportage

    Controle en beoordeling kraan en takels

    De veiligheidskeuring voert Swart uit volgens de werkvoorschriften van de EKH*. Kranen en takels beoordelen we op vaste punten zoals algemene kraangegevens, constructie, beveiliging, hijsen/vieren, katrijden en kraanrijden. Én we doen een functionele test. Daarnaast voeren we enkele kleine onderhoudswerkzaamheden uit: doorsmeren van aanwezige smeerpunten, controleren en nastellen van remmen, op peil brengen van olie etc.

    Beproeven met gewicht

    De mechanische veiligheid van hijskranen wordt voornamelijk bepaald door de correcte afstelling en werking van de overlastbegrenzing én door de goede werking van de remmen. Om die reden schrijft de EKH minimaal een jaarlijkse beproeving voor, ‘dynamisch’ en mét beperkte overlast. Op die manier vindt controle plaats van de juiste werking en afstelling van de overlastbegrenzing of slipkoppeling en van de de diverse rembewegingen.

    NEN3140 inspectie elektrische installatie

    Het zijn vooral de isolatieweerstand en de weerstand van de beschermingsleidingen die de elektrische veiligheid van hijskranen bepalen. Alle elektrische hijskranen en takels worden daarom 1x per jaar verplicht gekeurd en onder meer op deze onderdelen doorgemeten.

    Rapportage

    Het kraankeuringsrapport laat van alle gecontroleerde zaken (mechanisch én elektrisch) kort en bondig zien of zij al dan niet in orde zijn. Bij gebreken wordt met een risicoklasse aangegeven welke maatregelen met welke spoed noodzakelijk zijn om veilig te kunnen blijven werken. Een EKH-keuringssticker op de kraan geeft aan dat deze tijdens de keuring ‘veilig’ bevonden is. Kiest u voor ‘Mijn Swart’, ons interactieve beheersysteem voor onderhoud, keuring en certificering, dan heeft u van elk (hijs)gereedschap altijd een actueel dossier binnen handbereik.

    BENT U BENIEUWD NAAR ONZE MOGELIJKHEDEN? 

    Neem dan direct contact met ons op:

    Tel: 010 8 506 907
    Fax: 010 20 41 501
    info@swart.nl
     X
     Enkele van onze klanten
     logo_akzonobel-1-1-1-1.jpg
     mittal-logo-1576752829.png
     heineken-logo-1576752830.png
     hyster-yale-logo-1576752830.png
     Onze certificaten
     veilig-hijsen-2019-22x-1576755898.png
     logo_sbb2x-1576755896.png
     vca1 (1).png
     9001.png
     Ontvang onze nieuwsbrief

     Meld u aan voor de nieuwsbrief om up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen!

     Keuring aanvragen
     Contactformulier