4e mobiele trekbank in gebruik genomen

Paul Houdijk 18 september 2020Leestijd: 1 minuut

Beproeving van takels op locatie…, uit overwegingen van efficiency is er steeds vaker vraag naar. Bij Swart spelen we daarop in met mobiele hydraulische trekbanken. We hadden al een 20- en een 30-tons op aanhangwagen én een 10-tons in een mobiele werkplaats. Die laatste kreeg onlangs een prachtige ‘zus’ in de vorm van een gloednieuwe, compleet ingerichte VW Crafter.

--500--mobiele-trekbank-nieuw-2.143f643f949e.jpg
De trekbank in de nieuwe Crafter

Ook de nieuwe mobiele trekbank is – net als alle andere – ‘dynamisch’. Dat betekent dat hij is voorzien van een elektronische besturing die altijd de ingestelde trekkracht uitoefent. Bij beproeving van een hand- of elektrisch takel wordt de trekkracht daarmee óók tijdens hijs- of zakbeweging op de ingestelde vaste waarde gehouden. Beproeving met een mobiele hydraulische trekbank is daardoor dus volledig gelijkwaardig aan beproeving van een takel met ‘vrijhangende’ last.

trekbank-op-aanhanger-20-ton-sec.746f43e5fe54.jpg
Een mobiele trekbank op aanhangwagen onderweg naar de klant…    ...en in gebruik op locatie

De speciale besturing voor de nieuwe mobiele trekbank is volledig in eigen huis ontwikkeld en gebouwd. We zijn er trots op en blij mee. Én we komen er graag mee naar u toe.

Open Keuring aanvragen
Open Contactformulier bottom bar