Hijsgereedschappen

Naast dat het een periodieke verplichting is, wilt u dat uw gereedschappen betrouwbaar en veilig blijven.

Keuren (hijs)gereedschappen

Naast dat het een periodieke verplichting is, wilt u dat uw gereedschappen betrouwbaar en veilig blijven. U wilt niet voor vervelende verrassingen komen te staan waardoor u vertraging oploopt in uw productieproces en u wilt de veiligheid van uw personeel kunnen waarborgen. Bij Swart kunt u terecht voor keuring en inspectie van een grote verscheidenheid aan (hijs)gereedschappen. Lees hier meer over de mogelijkheden omtrent het keuren van uw materieel.

 

Gereedschappen zijn onderhevig aan slijtage, ook bij ‘normaal’ gebruik. Om een veilig gebruik van gereedschappen te waarborgen, schrijft het Arbo-besluit een periodieke inspectie voor. Tijdens deze controle beoordeelt een onafhankelijke keurmeester de gereedschappen aan de hand van (EKH-)werkvoorschriften.

Bent u benieuwd naar hoe wij u verder kunnen helpen met het keuren van uw kranenpark? Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden wat betreft de keuring van uw (hijs)gereedschappen. Uiteraard wordt alles door ons verzorgd conform de geldende richtlijnen.

 

Mobiele werkplaats

Heeft u ook serviceauto's met hijsmiddelen langs de weg? En is het ook bij u niet de bedoeling dat die ‘aan de zaak’ staan? Om deze manier van werken zo min mogelijk op te houden biedt onze mobiele werkplaats uitkomst. Wij komen bij uw monteurs langs op het moment dat het beste uitkomt en op locatie. Zo ontzorgt Swart ook de bedrijven die altijd onderweg zijn met hun hijsgereedschap.

 

Onze keurmeester rijdt met de mobiele werkplaats door het land om de locaties te bezoeken waar uw mensen aan het werk zijn. Hij inspecteert en keurt ter plekke de aanwezige hijsgereedschappen. Dit alles gaat vanzelfsprekend in overleg met uw monteur, zodat deze er zo min mogelijk ‘last’ van ondervindt. Dat kan dus ook in zijn vakantie of op zijn vrije dag! Na afloop registreert onze keurmeester de gecertificeerde items. Standaard reparaties kunnen we in overleg met de klant direct uitvoeren.

 

Swart rijdt met de mobiele werkplaats door Nederland en bezoekt de locaties waar de monteurs aan het werk zijn. Bij de monteur op locatie aangekomen inspecteert en keurt hij de aanwezige hijsgereedschappen in overleg met de monteur. Na afloop registreert hij de gecertificeerde items. Standaard-reparatie kunnen we in overleg met de klant direct uitvoeren.

 

Hijsgereedschappen
Hijsgereedschappen
 
 

Keuren in de werkplaats

Veel bedrijven hebben een aantal vaste periodes per jaar waarin zij een lagere productiecapaciteit hebben, zoals de bouwvak en de kerstperiode. In deze periode wordt het (hijs)gereedschap aanzienlijk minder gebruikt dan in reguliere periodes. Kunt u uw hijsgereedschappen voor een korte tijd missen of heeft u in vakantieperiodes een lagere bezetting? Dan kunt u ervoor kiezen uw gereedschappen te laten keuren in onze werkplaats.

 

De gereedschapbeheerder van de klant verzamelt, op basis van een inventarisatielijst, welke beschikbaar is gesteld door Swart BV. Per afdeling maakt hij een inventarisatie van zijn hijsgereedschappen, vervolgens stuurt hij deze op naar één van de werkplaatsen van Swart. Vervolgens voeren wij de keuringen uit in huis.

 

Vooraf worden duidelijke afspraken gemaakt wanneer het gereedschap terug verwacht wordt. Zo ondervindt het productieproces geen hinder. Tevens bespreken we met de klant, hoe om te gaan met reparaties en afgekeurde items. De bijbehorende certificaten worden vervolgens bijgewerkt en online aangeboden via Mijn Swart [https://swart.nl/nl/diensten/technisch-beheer/] [https://swart.nl/nl/diensten/technisch-beheer/].

 

Een groot voordeel van het in huis keuren van uw gereedschap ten opzichte van keuren op locatie, is dat wij in onze werkplaats alle benodigdheden voorhanden hebben om onderhoud te verrichten of reparaties uit te voeren. Dankzij duidelijke afspraken en een open communicatie vanuit Swart komt u niet voor verrassingen te staan tijdens het keuren van uw (hijs)gereedschappen.

 

Bent u benieuwd naar hoe wij u verder kunnen helpen met het keuren van uw kranenpark? Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden wat betreft de keuring van uw (hijs)gereedschappen. Uiteraard wordt alles door ons verzorgd conform de geldende richtlijnen.

 

 

INSPECTIE OP LOCATIE

Om kosten te besparen wilt u natuurlijk dat uw productieproces zo min mogelijk wordt verstoord. Dat begrijpen wij bij Swart als geen ander. Tegelijkertijd wilt u ook dat uw materieel veilig en betrouwbaar is in gebruik, juist om dat zo belangrijke productieproces op gang te houden en om de veiligheid van uw personeel te waarborgen. Swart biedt u daarom een keurmeester op locatie. Zo bespaart u op kostbare tijd en dus ook kosten!

 

Indien hijsgereedschap van wezenlijk belang is bij de productie, gaat Swart daar als volgt mee om:

  1. Per productielocatie bezoeken we de te inspecteren en te keuren apparaten. Daarvoor beschikken we onder andere over een 30-tons trekbank. Deze is zeer snel op te bouwen en af te breken en daardoor ruim inzetbaar.
  2. Uitgangspunt bij inspectie op locatie is dat we de productie zo min mogelijk verstoren. Inspecties worden indien mogelijk direct uitgevoerd. Óf de keurmeester bespreekt met de gebruiker wat een geschikt moment is.
  3. Items die gekeurd moeten worden, neemt de keurmeester in overleg met de gebruiker mee naar onze werkplaats.
  4. De werkvoorbereider krijgt bericht over de te keuren items en kan de opdracht inplannen. Dit garandeert een snelle afhandeling, eventueel zelfs binnen 24 uur.
  5. We maken van tevoren heldere afspraken. Alles komt bovendien duidelijk gelabeld terug op de plek waar het vandaan komt.
Hijsgereedschappen

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!

Open Keuring aanvragen
Open Contactformulier bottom bar