Hijskranen

Technisch Bureau Swart is dé specialist op het gebied van kraankeuringen.

Kraankeuring

Uit oogpunt van veiligheid stelt de Nederlandse wet een jaarlijkse kraankeuring verplicht. Swart helpt u aan die verplichting te voldoen. We houden keuringsdata bij en benaderen u jaarlijks ruim voordat een volgende keuring moet plaatsvinden. Samen kiezen we een datum die u het beste schikt. U kunt er dan in uw productieplanning rekening mee houden.

Op de afgesproken dag en tijd doet de keurmeester zijn werk. Daar is hij uitgebreid voor opgeleid en gecertificeerd. Zo’n persoonsgebonden certificaat waarborgt in de eerste plaats de onafhankelijkheid van de keurmeester. Maar het laat ook zien dat hij een gedegen kennis van zaken heeft én handelt volgens de door alle partijen erkende werkvoorschriften van EKH. Tijdens de keuring wordt daardoor geen detail overgeslagen. Na zijn werk bespreekt de keurmeester met u wat hij heeft geconstateerd. Zijn bevindingen leggen we vast in ‘Mijn Swart’, ons interactieve beheersysteem voor onderhoud, keuring en certificering van kranen en hijsgereedschappen. In geval van risicoklasse 2 t/m 4 lossen we het geconstateerde probleem – na overleg met u – direct op. Gaat het om een ingrijpender reparatie, dan doen we dat in een later stadium, maar natuurlijk bínnen de gestelde termijn.

 

Hijskranen
Hijskranen
 

Kraankeurcontract

Om veilig en verantwoord te kunnen blijven werken, moeten uw kranen ieder jaar gekeurd worden. Natuurlijk wilt u niet voor vervelende verrassingen komen te staan: stilstand van uw kranen moet tot een minimum worden beperkt. Daarom biedt Swart u en uw bedrijf de mogelijkheid om een (meerjarig) kraankeurcontract af te sluiten. Lees hier de bijkomende voordelen wanneer u kiest voor een meerjarige overeenkomst voor het keuren van uw kranenpark.

WAAROM EEN (MEERJARIG) KRAANKEURCONTRACT?

 • U kiest voor duidelijkheid, zekerheid en veiligheid.
 • Dankzij een complete beschrijving van de werkzaamheden en bijbehorende voorwaarden komt u nooit voor verrassingen te staan tijdens een kraankeuring.
 • U profiteert van vaste tarieven. Afhankelijk van de duur van de duur van de overeenkomst, weet u waar u de komende jaren aan toe bent en heeft u geen last van tariefwijzigingen.
 • De 24-uurs servicedienst is vanzelfsprekend inbegrepen in het kraankeurcontract.

Onze mogelijkheden

 • Hijskranen

  Beproeven met gewicht

  Om de veiligheid van hijskranen te waarborgen moeten de vele schakels nauwkeurig gecontroleerd worden. Doormiddel van het uitvoeren van diverse tests door gecertificeerd en vakkundig personeel waarborgen wij de veiligheid van activiteiten met hijskranen. 

 • Hijskranen

  NEN3140 inspectie elektrische installatie

  Bij Swart zorgen wij voor een veilige bedrijfsvoering van de werkzaamheden met elektrische objecten met een laagspanningsgebied. NEN3140 staat voor de Nederlandse normen voor de  "Bedrijfsvoering van elektrische installaties - Laagspanning".

 • Hijskranen

  Controle en beoordeling kraan en takels

  Zowel de kraan als de takels dienen optimaal te functioneren. Wij controleren dit door letterlijke alles na te lopen. Vervolgens trekken wij conclusies en beoordelen wij de kraan en de takels, zodat u veilig te werk kunt gaan.

 • Hijskranen

  Technische keuring

  Het is mogelijk om uw hijskraan te laten keuren door onze specialisten. Met hoogopgeleid en gecertificeerd personeel kunnen wij vaststellen of de hijsmiddelen aan de eisen voldoen. Het is jaarlijks verplicht om uw kraan te laten keuren.

 • Hijskranen

  Werking en beoordeling kraan en takels

  Doormiddel van het uitvoerig en nauwkeurig testen van het functioneren van de hijskranen en de takels zorgen wij ervoor dat er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd na aanleiding van de beoordeling en de conclusies die wij hieruit trekken.

De resultaten

Risicoklasse 1

Advies om gebreken op korte termijn te (laten) herstellen

 

Risicoklasse 3

Herstel moet binnen 1 maand plaatsvinden

De voordelen bij Swart

 • Hijskranen

  Periodieke keuring van kranen

  Door middel van periodieke keuringen beperkt u uw uitval tot het minimum

 • Hijskranen

  Voldoen aan de wettelijke verplichtingen

  Al onze keuringen worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van het EKH

 • Hijskranen

  Keuringen uitgevoerd op locatie

  Onze specialisten komen bij u langs op het moment dat het u uitkomt

 • Hijskranen

  Behoud van uw installatie

  U kunt langer gebruik blijven maken van uw hijsmaterieel

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!

Paul Houdijk

Paul Houdijk

Directeur / Eigenaar
 • paul.houdijk@swart.nl

Open Afspraak maken
Open Keuring aanvragen
Open Contactformulier bottom bar