Revisie bij HSM Steel Structures

HSM Offshore ondervindt overlast aan een lekkende tandwielkast. Wat nu, vervangen of reviseren?

de Uitdaging

Bij staalbouwer HSM in Schiedam staat een portaalkraan op leeftijd. Deze was eerder al eens voorzien van volledig nieuwe relaisbesturing en kabels. Tijdens een latere EKH-veiligheidskeuring werd een beginnend lek in de tandwielkast geconstateerd.

Revisie bij HSM Steel Structures
  • Portaalkraan op leeftijd
  • Tandwielkast
  • Beginnend lek
  • Demontage
  • Volledige revisie
  • Vervangen en stralen
Revisie bij HSM Steel Structures

ONZE OPLOSSING

Gezien de leeftijd van het staaldraadtakel is in overleg besloten dit onderdeel te reviseren. Het werd met behulp van mobiele middelen gedemonteerd en vervoerd naar onze werkplaats. Daar vond de volledige demontage plaats. Diverse onderdelen werden vervangen en gestraald. Het gereviseerde takel lieten we vervolgens proefdraaien. Na goedkeuring monteerden we het staaldraadtakel ter plaatse. De portaalkraan kon weer vele jaren veilig en betrouwbaar dienst doen.

 

WILT U WETEN WAT WIJ KUNNEN BETEKENEN VOOR UW BEDRIJF?

Onze specialisten voorzien u graag van advies op maat. Hierbij houden we altijd rekening met de veiligheid van uw medewerkers én een economisch voordelige oplossing.  Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Het geleverde werk

Logo

Over de opdrachtgever

De in Schiedam gevestigde Staalbouwer HSM kent 2 onderdelen. De divisie Offshore bouwt onder meer compressie en procesmodules, productieplatforms, jackets, hoogspanningsstations en living quarters voor de gas-, olie- en windindustrie. De divisie Steel Structures is vooral actief in bruggen en sluizen voor de civiele bouw. 

Open Keuring aanvragen
Open Contactformulier bottom bar