Onderhoudscontracten

Het onderhoud aan uw machinerie kan een groot gedeelte innemen uw budget. Swart helpt u graag bij een juiste budgettering van uw onderhoud.

Onderhoudscontracten

Het onderhoud aan uw machinerie kan een groot gedeelte innemen uw budget. Swart helpt u graag bij een juiste budgettering van uw onderhoud. Middels een onderhoudscontract betaalt u een vast bedrag per jaar en bent u verzekerd dat uw kranenpark te allen tijde operationeel zijn en het door u gewenste onderhoudsniveau heeft.

U bepaalt zelf per kraan hoe hoog het onderhoudsniveau moet zijn. Dat kunt u mede laten afhangen van het belang in het productieproces. Op deze manier weet u altijd precies waar u aan toe bent. Optimale betrouwbaarheid en veiligheid zijn het resultaat: risico’s worden tot een absoluut minimum beperkt. Zo stellen we samen een onderhoudscontract op dat voldoet aan zowel uw eisen als de EKH-voorschriften.

 

Onderhoudscontracten
Onderhoudscontracten

Onze ervaren monteurs bepalen van te voren de status van uw materieel. Van kranen die Swart al langer in onderhoud heeft, zijn de statussen reeds bekend. Bij onbekende kranen voeren onze monteurs een ‘nul-inspectie’ uit, welke na afloop met u wordt besproken en geëvalueerd.

Per kraan kan vervolgens het serviceniveau worden afgesproken in het onderhoudscontract. Dat niveau is bijvoorbeeld afhankelijk van het belang van de kraan in uw productieproces. Aan de hand van de status en het gewenste serviceniveau bespreken we of reparatie, vervanging dan wel modificatie nodig is. Uiteraard hanteren we minimaal de eisen zoals gesteld in de EKH-werkvoorschriften.

Om tot een vast jaarbudget te komen voor het onderhoudscontract voor uw kranenpark, maken we een inventarisatie van het gebruik van uw kranen en hijswerktuigen. Hierna presenteren wij u een jaarbudget waarvoor Swart de keuring, het onderhoud, de reparaties en hulp bij storingen voor u kunnen verzorgen. Dit verlengt de levensduur en verhoogt de betrouwbaarheid van uw kranenpark. Daarnaast verlaagt het ook de risico’s op stilstand en storingen. Daardoor wordt verstoring van uw productieproces beperkt tot een minimum.

Onze mogelijkheden

 • Onderhoudscontracten

  Beproeven met gewicht

  Om de veiligheid van hijskranen te waarborgen moeten de vele schakels nauwkeurig gecontroleerd worden. Doormiddel van het uitvoeren van diverse tests door gecertificeerd en vakkundig personeel waarborgen wij de veiligheid van activiteiten met hijskranen. 

 • Onderhoudscontracten

  NEN3140 inspectie elektrische installatie

  Bij Swart zorgen wij voor een veilige bedrijfsvoering van de werkzaamheden met elektrische objecten met een laagspanningsgebied. NEN3140 staat voor de Nederlandse normen voor de  "Bedrijfsvoering van elektrische installaties - Laagspanning".

 • Onderhoudscontracten

  Controle en beoordeling kraan en takels

  Zowel de kraan als de takels dienen optimaal te functioneren. Wij controleren dit door letterlijke alles na te lopen. Vervolgens trekken wij conclusies en beoordelen wij de kraan en de takels, zodat u veilig te werk kunt gaan.

 • Onderhoudscontracten

  Technische keuring

  Het is mogelijk om uw hijskraan te laten keuren door onze specialisten. Met hoogopgeleid en gecertificeerd personeel kunnen wij vaststellen of de hijsmiddelen aan de eisen voldoen. Het is jaarlijks verplicht om uw kraan te laten keuren.

 • Onderhoudscontracten

  Werking en beoordeling kraan en takels

  Doormiddel van het uitvoerig en nauwkeurig testen van het functioneren van de hijskranen en de takels zorgen wij ervoor dat er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd na aanleiding van de beoordeling en de conclusies die wij hieruit trekken.

De voordelen bij Swart

 • Onderhoudscontracten

  Periodieke keuring van kranen

  Door middel van periodieke keuringen beperkt u uw uitval tot het minimum

 • Onderhoudscontracten

  Voldoen aan de wettelijke verplichtingen

  Al onze keuringen worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van het EKH

 • Onderhoudscontracten

  Keuringen uitgevoerd op locatie

  Onze specialisten komen bij u langs op het moment dat het u uitkomt

 • Onderhoudscontracten

  Behoud van uw installatie

  U kunt langer gebruik blijven maken van uw hijsmaterieel

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!

Paul Houdijk

Paul Houdijk

Directeur / Eigenaar
 • paul.houdijk@swart.nl

Open Keuring aanvragen
Open Contactformulier bottom bar