Sterk staaltje op hoog niveau

Verouderde uithouderkraan 'vraagt' om nieuwe onderdelen

De uitdaging

Bij één van de grootste staalproducerende bedrijven van Nederland hangt boven de verbrandingsovens een 50-tons uithouderkraan die gebruikt wordt bij calamiteiten. Aan de kraan, waarvan de traverse zich op 85 meter hoogte bevindt, was veroudering vastgesteld. De overlastbeveiliging werkte niet meer én de hijsmotoren waren versleten. Door diverse mankementen was de maximale capaciteit reeds teruggewaardeerd naar 20 ton.

Sterk staaltje op hoog niveau
 • Verouderde uithouderkraan
 • Diverse mankementen
 • 85 meter hoogte
 • Nieuwe hijsmotoren
 • Vervangen meet-as overlastbeveiliging
 • Beproeving geslaagd
Sterk staaltje op hoog niveau

Onze oplossing

Ter plaatse én op hoogte demonteerden we de traverse. Op het bordes vervingen we de meet-as van de overlastbeveiliging. Het geheel werd vervolgens gestraald en in de primer gezet. Ook vervingen we de hijsmotoren. Op de oude, maar degelijke en robuuste techniek installeerden we een moderne elektrische installatie die aan alle hedendaagse eisen voldoet. Ruim binnen de gestelde termijn was de klus volledig geklaard. Na een geslaagde beproeving kon de kraan weer voor de oorspronkelijke capaciteit worden vrijgegeven.

 

WILT U WETEN WAT WIJ KUNNEN BETEKENEN VOOR UW BEDRIJF?

Onze specialisten voorzien u graag van advies op maat. Hierbij houden we altijd rekening met de veiligheid van uw medewerkers én een economisch voordelige oplossing.  Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Het geleverde werk

 • contact opnemen voorbeeld foto
  • Op zoek naar een oplossing op maat? Wij leveren maatwerk!

   Wij leveren maatwerk!

   Offerte aanvragen
  placeholderImage

  Over de opdrachtgever

  Staal, in welke vorm ook, is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Of we nu eten, reizen, werken of recreëren; staal speelt een rol bij alles wat we doen. Onze opdrachtgever produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld.

  Open Keuring aanvragen
  Open Contactformulier bottom bar